bauskasbjss

Pilskalna iela 26
Bauska, LV-3901

bauska.sportaskola@
bauskasnovads.lv

+371 63922852
+371 25618037

Svētdien noslēdzās IBSF OMEGA YOG Jaunatnes sērijas kvalifikācijas sacensības. Lai kvalificētos sacensībām četru posmu kopvērtējumā, sportistiem bija jāiekļūst labāko divdesmitniekā. Pirmie divi posmi notika Lillehammerē, Norvēģijā, savukārt pēdējie divi – Vācijā, Kēnigzes trasē. Ar diviem lieliskiem startiem pēdējos posmos vilcienā uz Lozannu ielēca arī mūspuses sportiste Annija Miļūne, kura ar skeletonu nodarbojas pirmo gadu.
Pirmajās kvalifikācijas sacensībās jaunā sportiste ierindojās 21.vietā. Arī otrajās sacensībās sportiste finišēja 21. vietā. Treneris ar sportistes sniegumu bija priecīgs: “Ar nelielo pieredzi, kāda ir Annijai, ir atzīstams rezultāts. Šodien viņai izdevās ātrāks starts, bet trasē gāja grūtāk, tāpēc neizdevās pakāpties augstāk.”
Tieši Vācijā A. Miļūnei izdevās kvalificēties Jaunatnes Olimpiskajām spēlēm. Pirmās sacīkstes Kēnigzē izvērtās ļoti veiksmīgas – divu braucienu summā izcīnot 13.vietu! Pirmo braucienu Annija noslēdza ar sešpadsmito vietu, taču, veicot lielisku otro braucienu, ar lielisku starta ieskrējienu – spēja pakāpties par 3 vietām uz augšu. Savukārt noslēdzošajā posmā izdevās teju neticamais. Izcīnīta 10. vieta. Tehnisku problēmu dēļ pēdējā posmā uzvarētāji tika noskaidroti katram dalībniekam, veicot vienu braucienu.
Jaunā skeletoniste Annija Miļūne, kura pirms došanās uz Lillehammeri, Siguldas trasē bija veikusi aptuveni 30 braucienus – spēja izcīnīt vietu dalībai Jaunatnes Olimpiskajās spēlēs ar labiem braucieniem 3.un 4.posmā. Miļūne YOG Jaunatnes seriāla kvalifikācijas kopvērtējuma tabulā ieņem -17.vietu. Gluži tāpat kā Annija Jaunatnes Olimpiskajām spēlēm kvalificējās arī otrs jaunais latviešu skeletonists Elvis Veinbergs.
Jaunieši nu var gatavoties saviem līdz šim nozīmīgākajiem startiem Jaunatnes Olimpiskajās spēlēs, kuras notiks 2020.gada janvārī Lozannā, Šveicē. Skeletonistiem starti plānoti 19. un 20.janvārī Sanktmoricas ledus trasē.

Rakstu sagatavoja – Renārs Burgevics

[ngg src=”galleries” ids=”58″ display=”basic_thumbnail”]

Share
Archives