bauskasbjss

Pilskalna iela 26
Bauska, LV-3901

bauska.sportaskola@
bauskasnovads.lv

+371 63922852
+371 25618037

Kamēr Latvijā vieglatlētikas sezona jau noslēgusies un Latvijas čempioni daudzcīņā jau sen noskaidroti, mūsu kaimiņzemē tas notiek krietni vēlāk. No 14. līdz 16. augustam Rakverē, sešās vecuma grupās gan vīriešiem, gan sievietēm tika noskaidroti 2018. gada valsts čempioni. Uz Rakveri devās arī četri Bauskas Bērnu un Jaunatnes sporta skolas (BJSS) audzēkņi.

Tā kā tas bija Igaunijas čempionāts, mūsu vieglatlēti startēja ārpus kārtas. Tas netraucēja visiem uzstādīt jaunus personīgos rekordus. Jaunākais no mūsu sportistiem bija 13 gadus vecais Andris Skadiņš, kurš startēja U14 vecuma grupā. Šajā vecumā puiši piedalās deviņcīņā, kas ir praktiski identiska desmitcīņai, bet kā jau nosaukums pasaka, zēniem divās dienās ir jātiek galā tikai ar deviņām vieglatlētikas disciplīnām. Pirmās dienas beigās nav jāskrien 400 metri. A. Skadiņš savā pirmajā daudzcīņā startēja ļoti atzīstami, individuālās disciplīnās labojot vienu personīgo rekordu pēc otra. Īpaši jāatzīmē rezultāti tāllēkšanā un augstlēkšanā. Tāllēkšanā A. Skadiņš savā labākajā mēģinājumā aizleca 5 metrus un 44 centimetrus tālu, bet augstlēkšanā tika galā ar 1,61 metru augstumā novietoto latiņu. Kopsummā savācot 6551 punktus. Jāpiebilst, ka šajā vecuma grupā rezultāti netika vērtēti pēc IAAF daudzcīņu punktu tabulām.

U16 vecuma grupā startēja Arvis Sūna un Gerda Kerija Dreimane. Šajā vecumā viss notiek atbilstoši IAAF standartiem, arī punkti tiek rēķināti pēc oficiālajām tabulām. Arvim šī bija pirmā desmitcīņa, un stabils sniegums visos veidos summā deva 4850 punktus. Gerda Kerija Dreimane septiņcīņā summā savāca 4248 punktus. Skaidrības labad : šogad Latvijas čempionātā U16 vecuma grupā, lai izcīnītu čempiones titulu Simona Prikule summā savāca 4256 punktus, bet zēniem ar šādu punktu summu Latvijas čempionātā Arvis būtu bijis otrais. Abi jaunieši šogad nepiedalījās Latvijas čempionātā daudzcīņā, jo tajā laikā pārstāvēja Latviju Dimanta līgas posmā Stokholmā.

Visbeidzot U20 vecuma grupā startēja Amanda Savicka. Pirmās dienas neveiksmes gan augstlēkšanā, gan lodes grūšanā nebija traucēklis, lai summā tiktu pie personīgā rekorda un pirmo reizi karjerā pārspētu 5000 punktu robežu. Uzstādot personīgos rekordus gan 200 metru skrējiena, gan tāllēkšanā, kā arī labi rezultāti pārējās disciplīnās gala rezultātā deva 5015 punktus. BJSS treneris Raivis Maķevics uzskata, ka šī bija lieliska pieredze jaunajiem vieglatlētiem startējot ārzemēs, kā arī ir priecīgs, ka visi četri sportisti sasnieguši jaunus personīgos rekordus, kas viņus motivēs arī turpmāk.

Share
Archives