bauskasbjss

Pilskalna iela 26
Bauska, LV-3901

bauska.sportaskola@
bauskasnovads.lv

+371 63922852
+371 25618037

Ceturtdien, 11. janvārī, parakstits akts par Bauskas peldbaseina ēkas pieņemšanu ekspluatācijā. Bauskas novada pašvaldība šobrīd plāno, ka 23. janvārī norisināsies ēkas oficiālā atklāšana un iedzīvotājiem baseins tiks atvērts šī mēneša laikā.

Līgumu ar būvfirmu SIA „Abora” Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktore Biruta Grantiņa parakstīja 2016. gada februārī un 20. jūlijā tika uzsākti pamatu betonēšanas darbi.

Lielajā peldbaseinā ir četri 25 m gari peldēšanas celiņi. Vienā galā peldbaseina dziļums dziļākajā vietā sasniedz 1,80m. Peldbaseins atbilst Starptautiskās peldēšanas federācijas (FINA) prasībām. Līdzās lielajam peldbaseinam izvietots bērnu peldētapmācības peldbaseins, kas ir seklāks un specifiski piemērots tieši bērnu vajadzībām.

Pēc atvēršanas, lielāko dienas daļu peldbaseina apmeklētāji būs izglītības iestāžu audzēkņi. Rīta un vakara stundās peldbaseins tiks nodots iedzīvotāju rīcībā.

Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas infrastruktūras objekts – peldbaseins ir ilgi lolota iecere. Kā norāda Biruta Grantiņa – vairākus gadu desmitus Bauska nav piedzīvojusi jaunu sporta būvju būvniecību, peldbaseins viennozīmīgi būs ieguvums kā skolēniem, tā iedzīvotājiem kopumā. Peldbaseins vairākās desmitgadēs ir arī pirmā, pilnībā no jauna pašvaldības uzbūvētā būve Bauskas novadā.

Share
Archives