bauskasbjss

Pilskalna iela 26
Bauska, LV-3901

bauska.sportaskola@
bauskasnovads.lv

+371 63922852
+371 25618037

Rīgā, renovētajā Daugavas stadionā, 28. un 29. jūlijā valsts labākie vieglatlēti sacentās 97. Latvijas čempionātā. Par Latvijas čempiona nosaukumu sacentās vairāk nekā 300 sportistu. Protams, kā vienmēr viņu vidū bija ari vairāki mūspuses vieglatlēti. Kā arī šis bija pirmais Latvijas čempionāts, kurā noskaidroja valsts labākos sportistus U23 vecuma grupā.

Tādejādi par pirmo U23 čempionu augstlēkšanā kļuva Solvita Dzilnava no Bauskas Bērnu un Jaunatnes sporta skolas (BJSS). Viņas rezultāts 1,74 metri bija arī otrs labākais absolūtajā ieskaitē, līdz ar to viņai arī Latvijas čempionāta sudraba medaļa. Baušķeniekiem labi rezultāti barjerskriešanā. 13. reizi par Latvijas čempioni, bet ceturto tieši 100 metru barjerskrējienā kļuva Ilona Dramačonoka, bet Amandai Savickai pusdistanci atrodoties, vadībā, gluži kā pērn nācās samierināties ar trešo vietu. Kārtējo zelta medaļu savai kolekcijai pievienoja Jānis Baltušs. Viņš ar rezultātu 14,53 sekundes bija ātrākais starp vīru barjerskrējējiem. Jānim kopā ar komandas biedriem Rivo Vožniaku, Dāvi Kaufmani un Mārtiņu Rūgumu arī zelts 4×100 metru stafetē. Sīvā cīņā līdz pašam finišam baušķenieku rezultāts 43,14 bija par vienu sekundes simtdaļu labākas kā tuvākajiem konkurentiem no Bērnu un jauniešu centra „Auseklis”. Jānim šis bija 36. Latvijas čempiona tituls. Vēl BJSS audzēkņiem atzīstami starti tāllēkšanā. M. Rūgums ar 6,79 metrus tālu lēcienu ierindojās sestajā vietā. Savukārt Amanda Savicka palika septītā ar rezultātu 5,55 metri.

Līdz ar sacensību noslēgumu par savas spožās vieglatlēta karjeras beigām paziņoja viens no Bauskas visu laiku labākajiem vieglatlētiem Jānis Baltušs. „Es vairs sevi nejūtu vieglatlētikā. Uz treniņu dodos, jo zinu, ka mani tur gaida treneris, nevis ka es pats to ļoti vēlos. Domas par karjeras beigām tika apsvērtas jau pēc pagājušas sezonas, taču vēl bija cerība, ka šosezon varētu izpildīt normatīvu uz Eiropas čempionātu Berlīnē. Kad tas neizdevās biju pārliecināts, ka tagad likšu punktu” tā sarunā ar „Bauskas Dzīvi” atklāj Jānis. Jānis pārstāvējis Latviju gan Eiropas čempionātā, gan Eiropas komandu čempionātos, dažāda līmeņa starptautiskās sacensībās. Jānis arī kronēts par Latvijas čempionu 36 reizes. Pēc vidusskolas Jānim bijuši vairāki piedāvājumi no Amerikas augstskolām, taču dažādu iemeslu dēļ tos noraidījis. „Es esmu Bauskas patriots, nekad neesmu to slēpis. Paldies, noteikti jāsaka Bauskas pilsētai, Bauskas Bērnu un Jauniešu sporta skolai un sporta skolas direktorei Birutai Grantiņai par atbalstu ko man snieguši visu šo laiku” atzinīgus vārdus velta Baltušs.

Līdz ar Latvijas čempionāta noslēgšanos var teikt, ka arī vieglatlētikas sezona Latvijā ir noslēgusies. Valsts labākie vieglatlētiem vēl priekšā sezonas galvenais starts Eiropas čempionāts vieglatlētikā, kas no 7. līdz 12. augustam risināsies Vācijas galvaspilsētā Berlīnē. BJSS sportistu sezonu treneris Raivis Maķevics vērtē atzinīgi. „Gāja kā pa kalniem un lejām, bija brīži, kad likās, ka sliktāk vairs nevar būt, bet beigās tomēr rezultāts tika sasniegts vēlamais rezultāts. Izcīnīti vairāki Latvijas čempionu tituli, veiksmīgi pārstāvēta Latvija dažādās Baltijas līmeņa sacensībās un sasniegti vairāki atzīstami personīgie rezultāti. ” aizvadīto sezonu vērtē Raivis Maķevics.

Bauskas Bērnu un jauniešu sporta skolas audzēkņi visu vecumu Latvijas čempionātos vasaras sezonā izcīnījuši 12 zelta, 6 sudraba un 8 bronzas medaļas. Individuāli veiksmīgākais bijis Kristiāns Lauva, viņam četras zelta medaļas. Vēl par Latvijas čempioniem šogad kļuva – Emīls Rūgums, Haralds Ladusāns, Einārs Lagzdiņš, Dāvids Kutra, Jorens Maskals, Rendijs Griba, Arvis Sūna, Andris Skadiņš, Arta Marija Dreimane un jau pieminētie Ilona Dramačonoka, Jānis Baltušs, Dāvis Kaufmanis, Rivo Vožniaks un Mārtiņš Rūgums. Sportistus sagatavojuši treneri Raivis Maķevics, Ilona Dramačonoka un Vilnis Zariņš.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”3″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Share
Archives